Projectleider Werkstap / Adviseur Arbeidsontwikkeling (m/v)

Publicatiedatum:
18/01/2018
Sluitingsdatum:
21/01/2018
Regio:
Zuid Holland
Dienstverband:
Projectcontract
Branche:
Overheid
Aantal uren :
28 uur

In opdracht van de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider Werkstap / Adviseur Arbeidsontwikkeling.

Algemeen
Organisatie: Cluster Werk & Inkomen
Werk- en denkniveau: HBO
Aantal uren per week: 28 uur
Duur opdracht: februari 2018 – juli 2018

Concernprofiel
De ambitie van Werk en Inkomen is een Rotterdam waarin veel minder mensen dan nu afhankelijk zijn van een uitkering voor levensonderhoud. Een uitkering is bedoeld als tijdelijk vangnet. Wij verwachten dat Rotterdammers die kunnen werken er alles aan doen om een baan te vinden. Werkgevers hebben de banen die Rotterdammers een zelfstandig inkomen kunnen bieden. Daarom zijn de werkgevers onze klanten. Hun vraag en ondersteuningsbehoefte zijn leidend in onze aanpak. Wij verbeteren voortdurend onze processen en zetten onze mensen en middelen in waar het rendement het grootst is.

Opdrachtomschrijving
Rotterdam streeft ernaar om in Nederland een voorbeeld te zijn van ‘inclusiviteit’. Door middel van het programma Rotterdam Inclusief wordt hierom gebouwd aan een toonaangevend arbeidsontwikkelbedrijf voor 2.600 medewerkers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, vallend binnen de groep lage loonschalen, participatiewet, sociale werkvoorziening en nieuw beschut. Dit gebeurt zo renderend mogelijk, op basis van een realistisch en houdbaar business model. Dit model kenmerkt zich 1) door een strategie waarbij we ons meer richten op het vele interne, eenvoudige werk dat het concern Rotterdam te vergeven heeft. Aanvullend hanteren we de strategie dat we 2) de exploitatie van het werk zoveel mogelijk door de markt laten doen.

Resultaten
• Implementatie en borging van Werkstap binnen de Werk en Inkomen-onderdelen groepsdetachering en beschut werk.
• Samen met de commercieel projectmanager bestaande product-, marktcombinatie (PMC) uitwerken om het toekomstig werkportfolio inzichtelijk te maken met betrekking tot de totale doelgroep van Rotterdam Inclusief (2.600 medewerkers vallend binnen lage loonschalen):

o Inzichtelijk maken van de arbeidsontwikkelpotentie van de totale doelgroep.
o Het uitdenken van passend werk in de vorm van arrangementen voor de doelgroep.
o Meewerken aan het toekomstig werkportfolio waarbinnen de doelgroep hun werkzaamheden verrichten.

• Het mede-uitdenken van het nieuw vorm te geven organisatieonderdeel dat binnen Rotterdam Inclusief het acquisitieteam vormt, teneinde toe te groeien naar de meest renderende PMC mix dat in het teken staat van arbeidsontwikkeling.
• Ontwikkelen van een propositie m.b.t. arbeidsmatige dagbesteding.

Vraag en aanbod
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau met ervaring binnen het vakgebied van projectmanagement én advisering. Je bezit een brede kennis van de methodiek én het systeem Werkstap. Daarnaast ben je werkzaam geweest als implementatiecoach Werkstap. Binnen het speelveld van Rotterdam Inclusief ondersteun je de commercieel projectmanager op de beschreven resultaten. Je hebt een heldere visie en weet dit pragmatisch te vertalen naar concrete uitkomsten. De methodiek / het systeem Werkstap is geborgd in de lijnorganisatie, waarbij de huidige ontwikkelingen aansluiten op de vraag vanuit Rotterdam Inclusief.
Het is noodzakelijk een brede kennis en ervaring te hebben binnen het sociale domein en wet- en regelgeving van W&I.

De volgende competenties zijn van belang:
• Overtuigend
• Analytisch vermogen
• Besluitvaardig
• Resultaatgericht
• Verbindend
• Pragmatisch

Spreekt deze functie je aan en voldoe je aan de gestelde eisen, reageer dan voor 22 januari a.s.. Vermeld op het cv 2 namen en contactgegevens van referenten.

Interesse? Solliciteer direct!

Heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via het contactformulier. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op.